10-Air-With-mech

Дампер актуатори со механичка сигурносна функција

Актуаторите со механичка повратна пружина се во опсег од 2 па се до 30 Nm вртежен момент. Сите се со исто електрично поврзување и монтажа! Куќиште направено од два дела кои се меѓусебно заварени и појачани со метални плочи и хилзни, дава сигурност и доверливост. При евентуалните прекини на електична енергина, дамперите и вентилите поврзани со овој тип на актуатори, ќе дадат целосна безбедност на системот и ќе спречат настанување на штета од замрзнување, вода и пареа..

Technical Details
Флаер: Новите актуатори со повратна пружина NF/SF - Безбедни, силни, сигурни Флаер: Новиот актуатор со повратна пружина EF - Најмоќниот од неговиот вид
10-Air-With-elec

Дампер актуатори со електронска сигурносна функција

Уникатните ротациони, супер брзи и линеарни актуатори со “ Функција контролирано затворање” отвораат нови перспективи во заштита на системот. Затоа , Белимо го патентираше системот SuperCap Management кој овозможува да на пазарот се појави технологијата на SuperCaps. Оваа технологија овозможува доволна моќост да се обезбеди во кратко време (само 10 секунди) на актуаторот. Во случаи на прекин на електричната енергија истиот ја одработи бараната контролна позиција на дамперот. Ова значи дека непредвидените прекини на електрична енергија кои доведуваат до прекин на работа на актуаторот ќе се надминат и нема да влијаат во сигурноста на работата на системите за вентилација и климатизација..

Technical Details
Флаер: Новите SuperCap актуатори. Зголемена сигурност со «“Функција контролирано затворање»

Оваа веб-страница користи колачиња.
Со користење на оваа веб-страница и навигација понатаму, ги прифаќате овие колачиња. Детални информации за употребата на колачиња на оваа веб страница се достапни тука.