Испорачана енергетска ефикасност

Паметната контрола на системите за греење, ладење и вентилација има голем имапкт врз енергетската ефикасност на градежните објекти. Belimo го поставува стандардот за енергетски ефикасни решенија, како што се актуатори со мала потрошувачка на енергија, Belimo Energy Valve™ и технологија со топчести вентили кои осигуруваат цврсто затворање.

ENERGY_1

Водечка енергетска ефикасност

Дампер актуаторите и вентилите на Belimo трошат до 80% помалку енергија од останатите. Ефикасност благодарејќи на патентираната технологија за DC мотор без четкички, опремен со детекција на динамична сила на задржување.

Вентили од пеперутка
ENERGY_2

Видлива заштеда на енергија

Belimo Energy Valve™ овозможува транспарентен мониторинг на енергијата, притоа одржувајќи висока вредност на Delta T. Автоматските извештаи покажуваат реални и историски податоци за изведбата и препорачуваат дополнителен потенцијал за заштеда на енергија.

Мултифункционален вентил Belimo Energy™
ENERGY_3

Ефикасни во секој поглед

Нашата уникатна технологија на самопрочистувачки топчести вентили со цврсто затворање спречува загуби при циркулација во водните системи, што има огромен импакт врз намалувањето на загубата на енергија.

Соба и зона решенија

Оваа веб-страница користи колачиња.
Со користење на оваа веб-страница и навигација понатаму, ги прифаќате овие колачиња. Детални информации за употребата на колачиња на оваа веб страница се достапни тука.